Isoleren

Met de winter voor de deur gaan we weer stoken. Stoken om het huis warm te krijgen en hopelijk warm te houden. Je raadt het al… veel van de gestookte warmte blijft niet in de woning maar ontsnapt door de muren, het dak en de vloer de woning uit…

De ketel moet constant stoken om de woning warm te krijgen en dat is zonde. Want er is een manier waardoor de woning de warmte beter vasthoudt. We hebben het hier over isolatie.

Veel woningen zijn onvoldoende geïsoleerd en verliezen daardoor veel gestookte warmte. Om de woning beter te isoleren zijn er verschillende mogelijkheden hierbij kan je denken aan het isoleren van het dak, de muren, de vloer of de bodem.

Het isoleren zorgt voor een verhogende comfort in de woning en een besparing op de energiekosten. Door de isolatie houdt de woning niet alleen de gestookte warmte beter binnen maar zorgt er ook voor dat de invloeden vanuit buiten minder makkelijk de woning intrekken. Naast deze voordelen kan isolatie ook zorgen voor geluidsdemping.

Dakisolatie zorgt voor het beste resultaat als we praten over het vasthouden van de warmte. Warmte stijgt namelijk op en met een geïsoleerd dak verdwijnt deze warmte niet naar buiten toe. Helaas liggen de kosten voor deze isolatiemaatregel best aan de hoge kant.

Het isoleren van de spouwmuur of begane grond vloer is goedkoper, omdat deze  maatregelen goedkoper zijn maar ook veel energie besparen kiezen veel woningeigenaren ervoor om met deze maatregelen te beginnen.  

Hoeveel je gaat besparen door het aanbrengen van isolatie is in iedere situatie anders en blijft altijd afhankelijk van je eigen stookgedrag.

Ben  je benieuwt wat isolatie voor jouw woning kan betekenen ? Neem dan eens vrijblijvend contact op met één van onze isolatie adviseurs. SCHOTGROEP Isolatie is u graag van dienst!